Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Habertürk bilirkişi raporuna ulaştı! Hiranur nasıl vuruldu?

        Olay, Kurban Bayramı'nın birinci günü İstanbul Pendik'te bir sitedeki çocuk parkında yaşandı. İddiaya göre, çocukların sesinden rahatsız olan bir kişi çocuklara önce bağırdı, sonra da ateş etti. Kurşun, 7 yaşındaki Hiranur Demircan'ın sırtına isabet etti. Ateş eden kişi, Hiranur'un komşusu Barış Balcı'ydı. Önce serbest bırakıldı. Günler sonra yeniden gözaltına alınıp tutuklandı. İfadesinde ise, ateş edenin kendisi olmadığını iddia etti. Ama olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu aksini ispatladı. 

         

        Ateş açıldığı tespit edilen pencerede, bilirkişi ilginç bir ayrıntıya ulaştı. O ayrıntıya göre, zanlı ilk önce pencereyi açtı. Ardından da çocuklara doğru ateş etti. Silah sesinin duyulmasıyla parktaki çocuklar kaçışmaya başladı. Bu sırada Hiranur, ateş açılan pencereye en yakın isimdi. Bilirkişi raporundaki en önemli, belki de en hayati detay ise işte parkın duvarında gizli. Kurşun duvara isabet etti, böylece hızı azalmış oldu. Duvardan sekerek Hiranur'un sırtına isabet etti. Kurşun duvardan sekmeyip direkt gitse; Hiranur'a daha büyük zarar verebilirdi. Belki de Hiranur şu an hayatta olmayacaktı. Ateş edilen pencere ile Hiranur'un durduğu nokta arasındaki mesafe 4 metre 65 santim ve rapora göre, bu mesafeden atılan kurşun, silah ne olursa olsun insan vücudunu delip geçebilirdi. 

        Bilirkişi raporu, savcılığın soruşturma dosyasına girdi. hiranur ise hâlâ sırtındaki kurşunla yaşıyor. Çünkü doktorlar, şu an için kurşunun çıkarılmasını riskli buluyor. Küçük kızın önümüzdeki ay sırtındaki kurşundan kurtulması için ameliyata alınması planlanıyor. 

         

        ÖZEL HABER: ARZU KAYA

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu