Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Leyla'nın babası Habertürk'e konuştu: Ben idam istiyorum

        Ağrı'da bayramın birinci günü kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan minik Leyla için taziyeler sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leyla'nın babasını telefonla arayarak başsağlığında bulundu. Leyla'nın ailesi, yaşadıkları büyük acıyı Habertürk'e anlattı.

        4 yaşındaki Leyla'nın ölümü sadece ailesini değil tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Milyonlar tek yürek oldu, ağıtlar Leyla için yakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Leyla'nın babasını telefonla arayarak başsağlığı diledi.

        Ağrı'nın Bezirhane köyünde bayramın birinci günü kaybolan Leyla Aydemir'den 18 gün sonra acı haber gelmişti. 4 yaşındaki Leyla, kaybolduğu köydeki dere kenarında ölü bulunmuştu. Ağrı Valisi, ölüm nedeninin açlık olduğunu açıklamıştı. Leyla'nın babası ve amcası ilk kez Habertürk'e konuştu. Küçük Leyla'nın babası Nihat Aydemir, "Raporlara göre bu çocuğa 15 gündür yemek vermemişler. Bu vicdansız kimse bu 15 gün içinde hiçbir yemek vermemiş. Hiçbir darp yok, bir şey yok. Bu çocuk şu anda açlıktan ölmüş yani. Zaten bende yemek yemiyordum farkediyordum zaten bu çocuk açtır. Televizyonlara binlerce kez bağırdım, 'Süt verin bu çocuğa. Bu çocuk yemek yemiyor' diye. Biz aradığımızda orada değildi. Çocuğu yeni getirmiş atmışlar yani. Gece bu adam nasıl girmiş oraya? Nasıl o tarlaların içine girmiş? Nasıl getirmiş, nasıl atmış? Nöbet olsaydı biz o adamı yakalardık yani. Hem benim çocuğumu öldürüyor, hem benim vergimle içeride yemek yiyor. Onu asacaksın. Bu adam kimse yakalandığı zaman ben idam istiyorum. 3-5 kişi asıldığı zaman kimse bu hareketi yapamaz" dedi.

        "YÜZÜ MORARMIŞTI, ELBİSE YOKTU ÜZERİNDE"

        Leyla'nın izine didik didik edilen köyde rastlanmamıştı. Bulunduğu yere 2-3 gün önce bırakıldığı tespit edildi. Minik bedeni çıplaktı. Sadece boynundaki mavi boncuklu kolyesiyle bulundu. Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir ise, "Ömür boyu gözümden gitmeyecek Leyla'nın yüz şekli... Sadece dudaklarından ve dişlerinden tanıdım, burnundan tanıdım. Yüzü morarmıştı. Ve güneşin altındaydı. Cani elbisesini çıkarmış, bir kenara atmış. Güneş vurmuş sırtı yanmış. Dokunduğum an cildi soyuldu. Ufacık çocuktan ne istedin? Götürdün, baktın daraldın tut elinden götür belediyeye, jandarmaya. Yapabilirdi. Biz binlerce defa seslendik"" diye konuştu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu