Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Binlerce kadın 'Vicdan Konvoyu' için toplandı, Suriyeli kadınlar için yola çıktı

        Kimi Malezya'dan geldi, kimi Sri Lanka'dan... Dünyanın dört bir yanından binlerce kadın 'vicdan konvoyu' için toplandı; Suriyeli kadınlar için yola çıktı. 'Vicdan Konvoyu' birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluştu. Konvoya, 55 farklı ülkede yaşayan binlerce kadından destek geldi. Yola çıkan kadınlardan biri, 'Vicdan Konvoyu'nun amacını şu sözlerle anlattı:

        "Vicdanların isyanı bu konvoy. Yıllardır devam eden bu zulme bir şekilde dur deyip hapishanelerde tutulan kadınların serbest bırakılması için, kendi aramızda kadınlar olarak, sürekli konuşuyorduk. Birilerinin bir şey yapmasını bekliyorduk. Baktık kimse bir şey yapmıyor, kadınlar olarak yola düştük."

        Bir başka kadın ise şöyle konuştu: "Dünya Kadınlar Günü'nde, Suriyeli kadınları mağduriyetini duyurmak için bir aradayız. Hep birlikte Hatay'a gideceğiz ve kadınların özgürlüğünü isteyeceğiz." 

        Konvoyda bir de tarihin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nın canlı tanıkları vardı... 'Vicdan Konvoyu' ile Hatay'a gitmek için yola çıkan yaşlı kadın, "Biz de Srebrenitsa anneleri olarak bunları yaşadık ve Suriye'deki kadınların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. 1995'te de aynı duygular hissediliyordu. Bosna'da benzer durumu yaşadık. Biz, Srebrenitsa'nın son olmasını istiyoruz" dedi.

        İstanbul'dan yola çıkan konvoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hatay'a ulaşmış olacak. Kadınlar, Suriye sınırından işkence ve kötü muamelenin durdurulması için çağrı yapacak.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu