Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video BM'den Suriye için çarpıcı açıklama: Para bitiyor, acil yardım edin!

        Birleşmiş Milletler dünyaya Suriye için acil yardım çağrısı yaptı. "Para bitiyor, takviye gelmemesi halinde yardımları kısmak zorunda kalacağız" dedi.

        "Suriyeli mülteciler için para bitiyor..." Bu çarpıcı açıklama Birleşmiş Milletler'den geldi. Bağışçı devletlere "Acil yardım edin" dendi. Birleşmiş Milletler, bölgede faaliyet gösteren yardım kuruluşlarıyla birlikte Ürdün'de yaptı bu açıklamayı. Suriyeli mültecilerin gıda, eğitim, sağlık ve nakit para gibi ihtiyaçlarının karşılandığı yardım programlarında finansman sıkıntısı çekildiğini vurguladı. Durumun değişmemesi halinde yardımlarda kısıntıya gidilmek zorunda kalınacağı belirtildi.

        MÜLTECİLER İÇİN SÖZ VERİLEN TUTARIN %20'Sİ TOPLANABİLDİ

        Birleşmiş Milletler, bağışçı ülkelerin 4 milyar 400 bin dolar yardım sözü verdiğini açıkladı. Toplanabilen tutar bunun sadece yüzde 20'si... Bölgesel mülteci ve dayanıklılık planı kapsamında 2018 yılı için gereken bütçe ise çok daha fazla. 5 milyar 600 milyon dolar... Bu para, Ürdün, Lübnan, Irak, Türkiye ve Mısır'daki Suriyelilerin temel ihtiyaçları için gerekli. Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye'de 2011 yılında iç savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 5 milyon 600 bin kişi komşu ülkelere sığındı. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı mülteci sayısı yaklaşık 3 buçuk milyon... Yaklaşık altı milyon Suriyeli ise kendi ülkesi içinde mülteci konumunda.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu