Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Afrin'de son durum... Erdoğan'dan Afrin açıklaması

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, 20 Ocak'ta başlatılan harekatın başından beri etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3195 olduğu belirtildi.  Bu açıklamadan birkaç saat sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan rakam verdi, Erdoğan,  Mersin'deki Ak Parti İl kongresinde Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3213 olduğunu bildirdi.

        Erdoğan, "Şu an itibarıyla yaklaşık 850 kilometrekare bizim kontrolümüz altında. Hedef, 2 bin kilometrekareyi kontrolümüz altına almak. Gerisi gün ola harman ola. Ona da devam edeceğiz. Onun da hesabını ayrıca yapıyoruz. Niye? Bizim derdimiz topraklar değil, bizim derdimiz oradaki teröristlerin temizlenmesi. Nerede terörist varsa biz oradayız." diye konuştu. 

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 50'nci gününde, Afrin'ne bağlı Kafar Rum, Kurt Kulak ve Kıfar Zeit köylerini de teröristlerden temizledi. Gün içerisinde kontrol altına alınan Korta, Kaşa, Babak Uşağı, Zalka ve Şeyh Abdurrahman ile birlikte terör örgütlerinden arındırılarak özgürleştirilen köy sayısı 8 oldu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu