Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TSK'da yeni üniforma dönemi!

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeni üniforma dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve komuta kademesinin giydiği yeni kamuflaj üniformaların temmuz başına kadar birliklere dağıtılması hedefleniyor.

        Önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi giydi. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla gün yüzüne çıkan koyu renkli kamuflajlar, mehmetçiğin yeni üniforması olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerince üretime hız verildi. Temmuz başına kadar kamuflaj üniformaların birliklere dağıtılması hedefleniyor. Ayrıca, pilot tulumlarıyla bordo berelilerin üniformalarında da değişiklik yapılması planlanıyor.

        NANO TEKNOLOJİYLE ÜRETİLDİ, UYDUDAN GÖRÜLEMİYOR

        Yeni üniformalar yüksek teknolojileriyle dikkat çekiyor. Üretimi nano teknolojiyle yapılan üniformalar, uydudan bakıldığında askerlerin görülmesini engelliyor. Onları ultraviyole ışınlardan koruyor. Yıkandığında da normale göre 8 kat hızlı kuruyor. Yeni üniforma tasarımında rütbelerin sağ gögüs üzerine takılması düşünüldü, ancak vazgeçildi. Rütbeler yine omuzda olacak.

        2017'DE LACİVERT AĞIRLIKLI OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın üniforma rengi ise bahriye mavisi olarak bilinen lacivert... Deniz Kuvvetleri'nde üniformalar yaklaşık bir yıl önce değişti. İlk olarak da Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu tarafından kullanıldı. Gemide görev yapan personelin giydiği bej rengi eğitim üniformaları koyu lacivert pantolon, denizci mavisi gömlekten oluşan yeni üniforma lacivert renkli rüzgarlık ile tamamlandı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu