Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Darbe girişiminden yeni görüntüler... İlk bomba 06.17'de

        15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nın Beştepe karargıhında yaşananlara ilişkin görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. 

        Bir dakika arayla iki bomba. 16 Temmuz sabahı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağının bombalandığı anlar saniye saniye kameradaydı. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı Jandarma Genel Komutanlığı'nın beştepe karargahında yaşanalara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

        BOMBANIN ETKİSİYLE KARARGAHIN CAMLARI KIRILDI

        Görüntüler bu defa karargaha bir kaç metre uzaklıktaki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik saldırılara ait... Karargahın açık otoparkındaki yüksek çözünürlükteki güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde, darbeci pilotlar tarafından külliye kavşağına ilk bomba 06:17'de atılıyor. Patlamanın etkisiyle Jandarma Genel Komutanlığı'nın birçok camı kırılıyor.

        SANIK PİLOT BOMBA ATTIĞINI İTİRAF ETTİ

        İkinci bomba ise 1 dakika sonra 06:18'de atılıyor. Her iki saldırıda darbecilere karşı sokağa çıkan ve külliyeyi savunmaya gelen 5 sivil vatandaş şehit oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladığı tespit edilen sanık eski F-16 pilotu Müslim Macit, cezaevinde görüştüğü ablasına, bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti. 15 Temmuz akşamı Ankara üzerinde uçtuğunu anlatan Macit, asıl hedefin Jandarma Genel Komutanlığı karargahının önünde, darbecileri protesto eden yüzlerce kişi olduğunu söyledi. Eski pilot, hedefleri tam olarak anlayamadığı için bu bölgeye yakın olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kavşağını da vurduğunu kabu etti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu