Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Stephen Hawking son yolculuğuna uğurlandı

        İki hafta önce hayatını kaybeden ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, son yolculuğuna uğurlandı.

        14 Mart'ta hayatını kaybeden Hawking'in cenaze töreni İngiltere'nin Cambridge kentinde düzenlendi. Binlerce kişi de Cambridge sokaklarını doldurdu.

        Cambrıdge Üniversitesi Aziz Meryem Kilisesi'nde düzenlenen, törenin ardından çanlar Hawkıng'in yaşadığı her yıl için 76 defa çaldı.

        Aile üyeleri, eski öğrencileri ve sevenleri dışında, törene katılanlar arasında ünlü isimler de vardı. "Her şeyin teorisi" filminde Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne ve eşini canlandıran Felicity Jones da cenazedeydi. 

        Ünlü fizikçinin son isteği üzerine külleri başkent Londra'daki Westminster Abbey olarak bilinen Aziz Peter Kilisesi'nde Isaac Newton ve Charles Darwın'ın mezarının yanına gömülecek.

        1963 yılında ALS teşhisi konan Hawking, motor nöron hastalığı ile 55 yıl mücadele etti. Motor nöronların zamanla öldüren ve sinir sistemini felç eden hastalık Hawking'i tekerlekli sandalyeye bağladı. Ünlü fizikçi sesini de yitirmesi üzerine, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kurabildi. Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hawking, gelmiş geçmiş en büyük dahileden biri olarak kabul ediliyordu. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu