Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video BM kadınlar için en tehlikeli ülkeleri belirledi! ABD, Suriye ile aynı sırada...

        Kadınlar için dünyanın en tehlikeli 10 ülkesi neresi? Sorunun yanıtını Birleşmiş Milletler verdi.

        Birleşmiş Milletler, kadınlar için dünyanın en tehlikeli 10 ülkesini açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri ile Suriye, cinsel taciz ve şiddet oranları bakımından listenin aynı sırasında yer aldı. Araştırma, Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke arasında yürütüldü. Sağlık hizmetlerine ve ekonomik kaynaklara ulaşım, cinsel istismar, kadına yönelik şiddet ve insan kaçakçılığı gibi kriterler esas alındı. 

        Ve kadınlar için en tehlikeli ülkeler belirlendi.

        AFGANİSTAN LİSTENİN İKİNCİ, SURİYE ÜÇÜNCÜ SIRASINDA

        Listenin ilk sırasında Hindistan var. Ülkede kadınların eve hapsedildiğine dikkat çekildi. Kadına şiddetin yüksek oranda olduğu Afganistan, kadınlar için en tehlikeli ikinci ülke. Üçüncü sırada savaşın yedinci yılında, çatışmaların gölgesindeki Suriye yer aldı. Bu ülkeleri Suudi Arabistan, Pakistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Yemen ve Nijerya takip etti.

        Listenin onuncu ülkesiyse bir batı ülkesi oldu. Bu ülke Amerika Birleşik Devletleri... Üstelik ABD'nin, kadınların cinsel taciz ve şiddete maruz kalma oranlarında Suriye ile aynı oranlara sahip olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde kadınlar, yaşadıkları cinsel taciz olaylarına karşı ayaklanmış, Türkçe'de "ben de" anlamına gelen, #metoo hareketi tüm dünyada yankılanmıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu