Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 150 yıldır boş olduğu sanılan lahitten 2500 yıllık mumya çıktı

        150 yıldır boş olduğu sanılıyordu. Mısır lahitinde 2 bin 500 yıllık mumya kalıntıları bulundu. Olay, Avustralya'nın Sidney Üniversitesi bünyesindeki Nicholson Müzesi'nde yaşandı. Araştırmacılar, 150 yıldır müzede kapalı tutulan lahitin içinde mumya kalıntılarına rastladı. Mumyalanmış kalıntıların yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine ait olduğu açıklandı. 

        Nicholson Müzesi'nden arkeolog doktor Jamie Fraser, kalıntıların ayak kemikleri olduğunu söyledi ve incelemelerin devam ettiğini belirtti. Araştırmacılar şimdi mezar soyguncuları tarafından tahrip edilen mumyanın kime ait olduğunu bulmaya çalışıyor. Fraser, "Kemiklerin 30 yaş üstü bir yetişkine ait olduğunu tespit ettik. Önemli bir projeye başlamak üzereyiz. Bu lahitte kimin yattığı sorusunu yanıtlamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

        Lahit, Avustralya'ya 1860'lı yıllarda Mısır ve İtalya'ya ziyarette bulunan Sir Charles Nicholson tarafından getirilmişti. Nicholson, ziyaretten dönerken yanında getirdiği Antik Mısır ve Antik Yunan dönemine ait bazı eserleri Sidney Üniversitesi'ne bağışlamış ve adı müzeye verilmişti. Lahit, bağışlandığında içi boş olarak kayıtlara geçirilmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu