Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Arap Birliği'nde gündem Suriye: Rejim ders alacak mı, almayacak mı göreceğiz

Arap Birliği, Suriye krizini görüştü. Çözüm için Cenevre mutabakatı adres gösterildi.

Suudi Arabistan'ın Zahran kenti, Arap Birliği Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Zirveden sonra konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el Cübeyr, "Arap liderlerinin Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını kınadıklarını" söyledi. El Cübeyr, "Konuyla ilgili uluslararası soruşturma başlatılması çağrısı yapıldığını da" aktardı. "Suriye rejimi bu uygulamalardan ders alacak mı almayacak mı ya da barış müzakerelerinde ilerleme kaydedilecek mi göreceğiz" dedi.

"İRAN'IN BÖLGEDEKİ TERÖR EYLEMLERİNİ KINIYORUZ"

Arap Birliği Liderleri, ortak bildiri yayımladı. Bildiride Suriye krizinden tek çıkış yolunun, birinci Cenevre mutabakatına dayalı siyasi çözüm olduğu vurgulandı. Zirvede eleştirilerin odağında ise İran vardı. Açılış konuşmasını yapan Suudi Arabistan Kralı Selman, "İran'ın Arap bölgesindeki terör eylemlerini güçlü biçimde kınıyoruz" dedi. İran'ı Arap ülkelerinin iç işlerine müdahale etmekle suçladı.

"FİLİSTİN'E 200 MİLYON DOLAR VERECEĞİZ"

Kral selman ayrıca, "Suudi Arabistan'ın Filistin'e 200 milyon dolar destek sağlayacağını" açıkladı. "Amerikan büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararını da kınadığını" belirtti. Zirve sonrası yayımlanan bildiride, Arap alemi için Filistin meselesinin hala merkezi konumunda olduğu ve işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Arap kimliği ile Filistin'in başkenti olarak kalacağı kaydedildi.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua