Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Küçük yaşta evlenen çifte 10 yıl sonra hapis şoku

        Küçük yaşta evlendi, çocuk sahibi oldu. Ancak eşi hapis cezası aldı. İki çocuk annesi kadın, 10 yıl sonra gelen mahkeme kararıyla şoke oldu. 

        Bursa'da yaşayan Irmak ve Okan Korkmaz çifti, 10 yıl kendi rızalarıyla dünyaevine girdi. O zaman Irmak Korkmaz 15 yaşındaydı. İlk çocuğunu ise 16 yaşında kucağına aldı. Doğum yaptığı hastanenin doktoru, annenin yaşının küçük olması nedeniyle emniyete ihbarda bulundu. Soruşturma başlatıldı. 

        Kadın, doğumdan sonra verdiği ifadede rızasıyla evlendiğini söyledi, daha sonra evine döndü. Ancak aynı soruşturma, 10 yıl sonra bir kez daha karşısına çıktı. Çifte kamu davası açıldı. Okan Korkmaz, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Geçen ay eşi cezaevine giren kadın, iki çocuğuyla çaresiz kaldı.

        "Benim evlilikle alakalı her şeyim var. Resimlerim var, düğünüm oldu. Ben severek evlendim eşimle. Eşim şu an, çocuk istismarından yargılanıyor. Ben yardım istiyorum devletimiz beni duysun istiyorum" diyen genç kadının şimdi tek isteği var; eşi Okan Korkmaz'ın hapisten çıkması. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu