Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'ın Erciş ilçesinde ilkokul öğrencileri, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı okullarına davet etti.

        İlçeye 15 kilometre mesafedeki Aşağı Kozluca İlkokulu öğrencileri, Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun ardından okulun bahçesine kardan "uzay roketi" maketi yapmak istedi.

        Öğretmenlerinin de desteğiyle kardan "uzay roketi" yaparak, Türk bayraklarıyla süsleyen öğrenciler, Gezeravcı'yı okullarında görmek istediklerini belirtti.

        Okul Müdürü Tarkan Elbir, öğrencilerinin uzayı ve bu konuda yürütülen bilimsel çalışmaları merak ettiğini söyledi.

        Öğrencilerin kardan "uzay roketi" fikrini desteklediklerini belirten Elbir, "Türkiye'nin uzay yolculuğunda Alper Gezeravcı ile attığı adım çok değerli. Uzayda yapılan bilimsel deneyler sonrası bizim de hayallerimiz oldu. Öğrencilerimizle hayallerini konuştuk. Bu esnada kardan 'uzay roketi' yapma fikrini ortaya attılar. Öğrencilerimizle güzel bir etkinlik yaptık. Umarım çocuklarımız geleceğin astronotları, pilotları, bilim adamları olacaklar. Türkiye adına daha büyük başarılara imza atacaklar." diye konuştu.

        Öğrencilerden Tauna Havim Baran ise uzayı merak ettiklerini dile getirerek, "Alper Gezeravcı'ya bu soruları sormayı, onunla tanışmayı çok isteriz. Uzaya giden ilk Türk olarak bizi gururlandırdı. Onu okulumuza davet ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa