Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna ile ABD maden anlaşmasında son dönemeçte | Dış Haberler

        Ukrayna ile ABD ilişkilerinin gerilmesine neden olan kıymetli madenlerle ilgili anlaşma ufukta belirdi.

        ABD basınına göre, iki ülke kıymetli madenler konusunda anlaşmaya vardı.

        Financial Times'ın Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD 500 milyar dolarlık talebini geri çekerken, Ukrayna'ya net bir güvenlik garantisi sunmayacak.

        Anlaşmanın madenlerin yüzde 50'si üzerinden sağlanacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

        Anlaşmaya kıymetli madenlerle birlikte gaz ve petrolün de dâhil edildiği bildirilirken, Bloomberg, anlaşmasının çarşamba günü Ukrayna kabinesine sunulmasının beklendiğini ifade etti. Kabinenin ise anlaşmasının imzalanmasını önereceği bildirildi.

        Reuters'a konuşan yetkililere göre, Zelenskiy, maden anlaşması için cuma günü ABD'ye gitmeyi planıyor.

        Nadir toprak elementleri niçin önemli?
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        Sultangazi'de iş başvurusu için geldiği mağazada müdürün telefonunu çaldı

        SULTANGAZİ'de iş başvurusu için beyaz eşya mağazasına gelen şüpheli, çalışanların müşterilerle ilgilenmesini fırsat bilerek mağaza müdürünün cep telefonunu çaldı. Olayın ardından şüpheli Muhammet A. polise teslim olurken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa