Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sütkız Nasıl Yazılır? TDK ile Sütkız Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SÜTKIZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sütkız kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sütkız nasıl yazılır? İşte, Sütkız kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SÜTKIZ DOĞRU YAZILIŞI

        sütkız

        SÜTKIZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Türk kültüründe özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ailelerin kız çocuklarına verdikleri sıradan bir ad olan sütkız, yaşı ilerledikçe sütannenin yetiştirdiği anlamını taşımaktadır. Bir kadının kendi çocuğu değilken emzirdiği ve kocasıyla birlikte evlat olarak benimsediği kız çocuk anlamına gelir. Bu kelime genellikle süt kız şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sütkız şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

              “Siz bizim hanımefendinin ölen kocasının erkek kardeşinin sütkızı imişsiniz.” – Peyami Safa

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • süt kız
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa