Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Vejetaryen Nasıl Yazılır? TDK ile Vejetaryen Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        VEJETARYEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Vejetaryen kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Vejetaryen nasıl yazılır? İşte, Vejetaryen kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        VEJETARYEN DOĞRU YAZILIŞI

        vejetaryen

        VEJETARYEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Vejetaryen kelimesi, “vejetasyon” kelimesinden türetilmiş ve Latince kökene sahiptir. “Vejetasyon”, bitkilerin büyüme ve gelişme sürecini ifade eden bir terimdir.Vejetaryen, genel anlamıyla et ve et ürünlerini tüketmeyen kişileri ifade eden bir kavramdır. Bir çeşit beslenme tercihidir ve hayvansal kaynaklı gıdaları dışlar. Bu terim, 19. yüzyılda İngiltere’de ortaya çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır.Vejetaryenlik, farklı alt kategorilere ayrılabilmektedir. Laktovejetaryenler süt ve süt ürünlerini tüketirken; ovovejetaryenler yumurta tüketimi yaparlar. Ovo-lakto-vejetaryenler ise hem süt hem de yumurta ürünlerini tüketirler. Veganlar ise hayvansal kaynaklı tüm gıdaları reddederler.Türkçe dilinde vejetaryen kelimesi, bu anlamıyla yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Vejetaryenler, etik, çevresel veya sağlık nedenleriyle bu beslenme tercihini tercih edebilmektedirler. Vejetaryenlik giderek popülerleşmektedir ve çeşitli restoranlar, marketler ve organizasyonlar da bu taleplere cevap vermektedir. Ülkemizde de vejetaryen beslenmeyi tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Vejetaryenliğin sağlıklı bir beslenme alışkanlığı olduğuna dair ilk bilgiler İlkçağ’daki bilginlere kadar uzanıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • vejeteryan
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa