Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sırpça Nasıl Yazılır? TDK ile Sırpça Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SIRPÇA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sırpça kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sırpça nasıl yazılır? İşte, Sırpça kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SIRPÇA DOĞRU YAZILIŞI

        sırpça

        SIRPÇA KELİMESİNİN ANLAMI

        Sırpça, Slav dilleri ailesinden ve Güney Sırp alfabesinin kullanımıyla yazılan bir dil. Azerbaycanca, Arnavutça, Makedonca ve Bulgarca ile karışımı olan Sırpça dili kaynaklarına göre, Sırplar tarafından 14. yüzyılda kullanılmaya başlanmış. Sırpça bugün Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Makedonyada yaygın olarak konuşulan bir dildir. Sırpça gramer, Türkçe ile bazı benzerlikler taşır. Sözcüklerin cinsiyeti, çoğul, çekim ekleri, duygu durumu gösterimleri ve çok sayıda zamirleri, Türkçeye benzer olan bir dille karşımıza çıkar. Bu kelime genellikle sırpça şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Sırpça şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sırpça
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa