Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rantçı Nasıl Yazılır? TDK ile Rantçı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RANTÇI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rantçı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rantçı nasıl yazılır? İşte, Rantçı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RANTÇI DOĞRU YAZILIŞI

        rantçı

        RANTÇI KELİMESİNİN ANLAMI

        Getirimci. Tüccar, yani ticaretçi, ticaret yapmayı merak eden, sermayesini çoğaltmak için malların alım ve satımını düzenleyen, ticari faaliyetlerde bulunan ve iş dünyasında söz sahibi olan kişilerdir. Modern ticaretin avcı-toplayıcı günlerinden bu yana evrim göstermiş ve dünyadaki ticari faaliyetleri büyük ölçüde etkilemiştir. Ticaret, ancak doğru mali ve yenilikçi yaklaşımlarla başarılı olabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Teoriye göre, rantçı devlette ekonomi doğal kaynakların ihracından elde edilen gelire bağlıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rantcı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa