Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sallabaş Nasıl Yazılır? TDK ile Sallabaş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SALLABAŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sallabaş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sallabaş nasıl yazılır? İşte, Sallabaş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SALLABAŞ DOĞRU YAZILIŞI

        sallabaş

        SALLABAŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Başı sürekli sallanan. Her sözü düşünmeden onaylayan. “Sallabaş” kelimesinin doğru yazılışı “sallabaş” olarak kabul edilmektedir. Bu kelimenin Türkçedeki kullanımı sözlüklerde “maddeci, dünyevi” anlamına gelen “sallabaş” şeklinde geçmektedir. “Sallabaş” kelimesinin etimolojik kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, muhtemelen Arapça ya da Farsça kökenli olduğu düşünülmektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • salla baş
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa