Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Karaardıç Nasıl Yazılır? TDK ile Karaardıç Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Karaardıç kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KARAARDIÇ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Karaardıç kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Karaardıç nasıl yazılır? İşte, Karaardıç kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KARAARDIÇ NASIL YAZILIR?

        karaardıç

        KARAARDIÇ KELİMESİNİN ANLAMI

        Güney Avrupa’da yetişen bir tür ardıç anlamına gelir. Bu kelime genellikle kara ardıç şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karaardıç şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Karaardıç, altınkökü, adasoğanı ve güzelavratotu gibi bitkiler, Sağlık Bakanlığı'nın yasak bitkiler listesinde yer almaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kara ardıç
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa