Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Saatçi Nasıl Yazılır? TDK ile Saatçi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAATÇİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Saatçi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Saatçi nasıl yazılır? İşte, Saatçi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAATÇİ DOĞRU YAZILIŞI

        saatçi

        SAATÇİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Saatçi, saatlerin tamir ve ayarını yapmakla görevli mesleğin mensubu olan kişi anlamına gelmektedir. Saatçi, saatin mekanizmasını kontrol etmek, parçaları kaynaştırmak ve onarım yapmak gibi birçok uzmanlık gerektiren görevler üstlenmektedir. Bunun yanı sıra, düzenlemeleri yapmak ve ayarlamak gibi önemli işleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Saatçilik, saatlerin mekanik parçalarının büyük bir hassasiyet gerektirerek etkili bir şekilde düzenlenmesi ve ayarlanması ile ilgilidir. Bu nedenle saatçiler, saatin mekanizmasını ve kalitesini uzun süren, çok dikkatli bir şekilde ölçmek, tekrar ayarlamak ve tamir etmek için eğitim görmüş kişilerdir. Saatçiler, saatlerin hassas mekanizmalarını düzenlemek için özel aletleri kullanırlar. Bu kelime genellikle sağatçi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı saatçi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Saatlerin kutularını tamir etmek ya da yenilerini yapmak için çeşitli çizimler ve vidaları kullanmak gerektiğinde çaba sarf ederler.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağatçi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa