Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Siyahımsı Nasıl Yazılır? TDK ile Siyahımsı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SİYAHIMSI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Siyahımsı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Siyahımsı nasıl yazılır? İşte, Siyahımsı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SİYAHIMSI DOĞRU YAZILIŞI

        siyahımsı

        SİYAHIMSI KELİMESİNİN ANLAMI

        Rengi siyahı andıran, siyaha benzeyen ve siyahımtırak anlamlarında kullanılan siyahımsı kelimesi sıkça hatalı yazılır. Söyleniş farklılıklarından dolayı halk söylediği şekilde yazar ve bu bazı yörelerde farklı yazılmasına neden olur. Bu kelime genellikle siyağamsı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı siyahımsı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Siyahımsı saçları ile gönlüme girdiğinden beri, başkasını düşünemez oldum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • siyağamsı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa