Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ren Nehri Nasıl Yazılır? TDK ile Ren Nehri Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Ren Nehri kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        REN NEHRİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ren Nehri kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ren Nehri nasıl yazılır? İşte, Ren Nehri kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REN NEHRİ NASIL YAZILIR?

        ren nehri

        REN NEHRİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Özel bir yeri anlatırken büyük harfler kullanılır. Ren Nehri dünyada bulunan özel bir yerin ismidir. Bu yüzden büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle ren nehri şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Ren Nehri şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ren Nehri, İsviçre Alplerinde doğup, Kuzey Denizi'ne dökülen 1230 km uzunluğuyla Batı Avrupa'nın en önemli nehirlerinden biridir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ren nehri
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa