Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tahaffuzhane Nasıl Yazılır? TDK ile Tahaffuzhane Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Tahaffuzhane kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        TAHAFFUZHANE TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tahaffuzhane kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tahaffuzhane nasıl yazılır? İşte, Tahaffuzhane kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TAHAFFUZHANE NASIL YAZILIR?

        tahaffuzhane

        TAHAFFUZHANE KELİMESİNİN ANLAMI

        Sefer sırasında, yolcu ve çalışanların arasında bulaşıcı hastalık görülen gemilerin karantina sürelerin i geçirmeleri, gerekli sağlık önlemlerinin alınması ve hastaların iyileştirilmeleri için büyük limanlara yakın kıyılara kurulmuş sağlık kuruluşu anlamına gelir. Bu kelime genellikle tahaffuzhane şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı tahaffuzhane şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Limana ulaşınca tahaffuzhaneye götürmemiz gereken 5 kişi var.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tahaffuz hane
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa