Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Reaktör Nasıl Yazılır? TDK ile Reaktör Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REAKTÖR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Reaktör kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Reaktör nasıl yazılır? İşte, Reaktör kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REAKTÖR DOĞRU YAZILIŞI

        reaktör

        REAKTÖR KELİMESİNİN ANLAMI

        Reaktör, belirli bir sistem içerisindeki yerel ve uzaktan kontrollü reaksiyonu kontrol etmek veya düzenlemek için kullanılan bir cihazdır. Reaktörler, türleri ve uygulamaları ne olursa olsun, temel olarak kimyasal veya nükleer reaksiyonları kontrol etmek için çalışan mekanik sistemlerdir. Kullanılan reaktif maddeler ve ortamın seçimi, büyük ölçüde istenen sonuçların elde edilmesine bağlıdır. Reaktörler genellikle kontrol odasındaki bir yönetim sistemi tarafından otomatik olarak yönetilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Atom reaktörü.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reğaktör
        • reaktor
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa