Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nonfigüratif Nasıl Yazılır? TDK ile Nonfigüratif Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NONFİGÜRATİF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nonfigüratif kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nonfigüratif nasıl yazılır? İşte, Nonfigüratif kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NONFİGÜRATİF DOĞRU YAZILIŞI

        nonfigüratif

        NONFİGÜRATİF KELİMESİNİN ANLAMI

        Nonfigüratif, ilkel, çizgisel, süslemeden ya da ayrıntılardan arınmış sanat eserlerinin türünü tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu terim, 20’nci yüzyılda modern sanat hareketi olan nonfigüratif sanat akımına çok yakından ilişkilidir ve bu akımın sanatçıları, geleneksel biçimleri terk ederek, duygularını ve fikirlerini belirtmeye çalışmışlardır. Nonfigüratif sanat, göz kamaştırıcı sanat eserleri oluşturmak için yüzeyler üzerine çizgiler, desenler ve şekiller oluşturmak için kullanılan bir yaklaşımdır. Özellikle 20’nci yüzyılın başında, nonfigüratif sanatçılar, çizgisel ve geometrik şekilleri vurguladılar ve bu, daha sonra çok renkli ve eklektik yapıların ortaya çıkmasına yol açtı. Sadece yüzeye yönelik çalışma ve sanat akımının yönlendirilmesi, sanatçılar için yeni perspektifleri keşfetme imkanı verdi. Bu kelime genellikle non figüratif, nonfügüratif şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nonfigüratif şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nonfigüratif sanat, sanatçıların, çoğunlukla tasvir edilmesi zor olan duygularını sergilemeleri için yeni biçimler oluşturmalarına izin verdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • non figüratif
        • nonfügüratif
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa