Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Proses Nasıl Yazılır? TDK ile Proses Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROSES NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Proses kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Proses nasıl yazılır? İşte, Proses kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROSES DOĞRU YAZILIŞI

        proses

        PROSES KELİMESİNİN ANLAMI

        Proses, görevlerin veya süreçlerin yerine getirilmesi için işlemler grubuna verilen genel bir terimdir. Proses, bir konu üzerinde çalışmayı, bir çözüm geliştirmek için bilgi ve becerilerin uygulanmasını,ya da ürünlerin üretilmesi için gerekli adımların yürütülmesini ifade eder. Proses denilince, genel olarak bilgi birikiminden dolayı bir şeyin oluşturulması, yönetilmesi veya değiştirilmesi söz konusu olabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Proses, tamamlandığında sonuçtan çıkarılan yararların ve faydaların belirlendiği ölçümlenebilir bir adımdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pıroses
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa