Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Birtakım Nasıl Yazılır? TDK ile Birtakım Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BİRTAKIM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Birtakım kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Birtakım nasıl yazılır? İşte, Birtakım kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİRTAKIM DOĞRU YAZILIŞI

        birtakım

        BİRTAKIM KELİMESİNİN ANLAMI

        “Birtakım” kelimesi Türkçede genellikle ‘belirli birkaç, bazı’ anlamlarında, bir grup veya dizi oluşturan şeyleri belirtmek için kullanılır. Bu kelime çoğunlukla birleşik isimlerle veya isim tamlamalarıyla birlikte kullanılır. Örneğin; birtakım kitaplar, birtakım sorunlar, birtakım olaylar gibi.“Birtakım” kelimesi doğru yazımıyla, bitişik ve “bir” kelimesinden sonra “takım” kelimesi gelmek suretiyle yazılır. Etimolojik köken olarak kelime, bir adet bildiren “bir” ve grup veya yığın anlamına gelen “takım” kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.Kelimenin Türkçe dilinde kullanımı şu şekildedir: – Birtakım kitaplar okudum.– Birtakım sorunlar yaşıyoruz.– Birtakım konular üzerinde daha fazla durmamız gerekiyor.Bu örneklerde olduğu gibi, “birtakım” kelimesi genellikle soğuk ve resmi konuşma dilinde yerine “bazı” kelimesi kullanıla bilecek bir kelime olarak kullanılır. Ancak “birtakım” kelimesi kullanıldığında konuşma daha resmi ve ciddi hale gelir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:Ortada birtakım kimseler dolaşıyordu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • birtakım 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa