Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Popçuluk Nasıl Yazılır? TDK ile Popçuluk Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        POPÇULUK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Popçuluk kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Popçuluk nasıl yazılır? İşte, Popçuluk kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        POPÇULUK DOĞRU YAZILIŞI

        popçuluk

        POPÇULUK KELİMESİNİN ANLAMI

        Popçuluk, pop müziğe özel olarak hazırlanan bir albümler ve single veya single’ların bir araya getirilmesi ve yayınlanarak piyasaya sürülmesi işlemidir. Popçuluk, çok hareketli müzikle ilgili farklı türleri kapsamaktadır ve en popüler müzik türünün özelliklerini yansıtmak için tasarlanmıştır. Popçuluk, söz, ölçü ve melodileri bir araya getirerek çalışma içerisinde bulunan bir çalışmadır. Popçuluğun diğer müzik türlerinden ayıran özelliği, çok net sözleri ve çok kısa ölçüleri vardır. Popçuluk, aynı zamanda nüfuzlu ve çarpıcı aranjeler ile müzik üretiminin bir parçasıdır. Popçuluk, başlangıcından bu yana pop müziği sahnelerinde etkileyici bir biçimde gösterilmiş ve birçok hit plakların üretilmesine yardımcı olmuştur. Bu kelime genellikle popculuk şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı popçuluk şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        <

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • popculuk
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa