Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Realist Olmak Nasıl Yazılır? TDK ile Realist Olmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REALİST OLMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Realist Olmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Realist Olmak nasıl yazılır? İşte, Realist Olmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REALİST OLMAK DOĞRU YAZILIŞI

        realist olmak

        REALİST OLMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Gerçekçi olmak demektir. Realizm, sanat ve edebiyatta gerçekleri, içte ve dışta olmak üzere doğrudan ve doğaçlama olarak açıklamak için kullanılan bir akım olarak bilinir. Realizm, sanatın bireyi ve yaşamının kendisi üzerinde durmak için gerçeğe uygun bir yaklaşımı esas alır. Realizm, konuların dış görünümlerine odaklanmak için içerik ve anlam değerlerini göz ardı etmekle de bilinir. Realizmin temel özelliği, gerçeğin dış görünümlerine olan özveriyi içermektedir. Realizm yalnızca resim ve fotoğrafçılıkta değil aynı zamanda tiyatro, edebiyat, müzik ve diğer alanlarda kullanılmaktadır. Realist olmak, anlayış ve hareket özgürlüğünün öznel olduğu ve duyguların merkezi durumuna yardımcı olmak için gözlemci bir yaklaşımı özümsemeyi gerektirir. Realizm, sanatın bir mecaz olarak kullanılan kurallara tabi olmadan günlük hayatı aktarımını sağlamak için kullanılan bir tekniktir. Sanatçı, gerçekçi olmak için çoğu zaman gerçekleri içerik olarak yansıtacak veya çevresini yakından gözlemleyerek resimlerini oluşturacaktır. Gerçek olmak, sanatçının kendi anlayışı ile birleşmesini gerektirir. Sanatçı tarafından üretilen her çalışma, farklı bakış açıları ile gözlemlenebilir ve yorumlanabilir. Bu nedenle, realist sanatçılar, gözlemlerini ve düşüncelerini söyleme yoluyla kendi kişisel tarzlarını sergileme fırsatına sahip olurlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Her türlüsünde de faydalarını ve mahzurlarını görecek kadar realist olalım.” – Peyami Safa

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reğalist olmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa