Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Penguen Nasıl Yazılır? TDK ile Penguen Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PENGUEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Penguen kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Penguen nasıl yazılır? İşte, Penguen kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PENGUEN DOĞRU YAZILIŞI

        penguen

        PENGUEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Penguengillerden, Güney Kutbu’nda yaşayan, sırtı kara, göğsü ak, iyi yüzen, deniz hayvanlarıyla beslenen, uçamayan, kısa kanatlı deniz kuşu (Aptenodytes patagonica) anlamına gelir. Bu kelime genellikle penguven şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı penguen şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Avustralya, birlikte yuva kuran, kendilerine verilen yumurtayı evlat edinip hayata getirmek için kuluçkaya yatan iki erkek pengueni konuşuyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • penguven 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa