Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Peritonit Nasıl Yazılır? TDK ile Peritonit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PERİTONİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Peritonit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Peritonit nasıl yazılır? İşte, Peritonit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PERİTONİT DOĞRU YAZILIŞI

        peritonit

        PERİTONİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Peritonit, dışarıdan bulaşan veya oluşan, periton (karınboşluk içi zarı) bölgesi etrafındaki dokuların iltihaplanması ile ortaya çıkan ve çok ciddi bir durum olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Genellikle appendisitten kaynaklanan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu olarak gelişir. Peritonit vücudun farklı bölgelerinde sıvı birikmesine, dışkıda değişikliklere, gazların üretiminde artışa ve çok ciddi karın ağrılarına yol açabilir. Bunun için platformun vücudun kontrol edilmesi ve gerekli tıbbi tedavi gereksinimleri konusunda uygulanması gerekir. Bu tedavi iltihabi dokuların temizlenmesi, enfeksiyon kaynaklarının ortadan kaldırılması ve yeni enfeksiyonların başlamasının önlenmesi için antibiyotikler, sıvı tedavisi ve hastanın durumuna göre cerrahi müdahale kullanılarak uygulanır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Peritonit, özellikle karaciğer, karın bölgesi, ince bağırsak, mide ve safra kesesi iltihabı olarak ortaya çıkarsa, kalp krizi, akciğer enfeksiyonu, dizanteri, renal yetmezlik, şok ve ölümü de beraberinde getirebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • peridonit
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa