Peritonit Nasıl Yazılır? TDK ile Peritonit Doğru Yazılışı Nedir?
Peritonit nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Peritonit doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Peritonit nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Peritonit doğru yazımı ile ilgili detaylar...
Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.
PERİTONİT NASIL YAZILIR?
Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Peritonit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Peritonit nasıl yazılır? İşte, Peritonit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…
PERİTONİT DOĞRU YAZILIŞI
peritonit
PERİTONİT KELİMESİNİN ANLAMI
Peritonit, dışarıdan bulaşan veya oluşan, periton (karınboşluk içi zarı) bölgesi etrafındaki dokuların iltihaplanması ile ortaya çıkan ve çok ciddi bir durum olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Genellikle appendisitten kaynaklanan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu olarak gelişir. Peritonit vücudun farklı bölgelerinde sıvı birikmesine, dışkıda değişikliklere, gazların üretiminde artışa ve çok ciddi karın ağrılarına yol açabilir. Bunun için platformun vücudun kontrol edilmesi ve gerekli tıbbi tedavi gereksinimleri konusunda uygulanması gerekir. Bu tedavi iltihabi dokuların temizlenmesi, enfeksiyon kaynaklarının ortadan kaldırılması ve yeni enfeksiyonların başlamasının önlenmesi için antibiyotikler, sıvı tedavisi ve hastanın durumuna göre cerrahi müdahale kullanılarak uygulanır.
CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ
Peritonit, özellikle karaciğer, karın bölgesi, ince bağırsak, mide ve safra kesesi iltihabı olarak ortaya çıkarsa, kalp krizi, akciğer enfeksiyonu, dizanteri, renal yetmezlik, şok ve ölümü de beraberinde getirebilir.