Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mütalaa Nasıl Yazılır? TDK ile Mütalaa Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Mütalaa kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        MÜTALAA TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mütalaa kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mütalaa nasıl yazılır? İşte, Mütalaa kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜTALAA NASIL YAZILIR?

        mütalaa

        MÜTALAA KELİMESİNİN ANLAMI

        Etüt. Herhangi bir konu üzerinde ayrıntılı düşünme ile oluşan görüş ve yorum. Herhangi bir konu üzerinde ayrıntılı bir biçimde düşünme anlamına gelir. Bu kelime genellikle mütağala şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mütalaa şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Mütalaada önüne biyoloji kitabını açmış, iki satır okuyor, beş satır dalga geçiyordu.” – Çetin Altan

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mütağala
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa