Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pamukova Nasıl Yazılır? TDK ile Pamukova Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PAMUKOVA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pamukova kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pamukova nasıl yazılır? İşte, Pamukova kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PAMUKOVA DOĞRU YAZILIŞI

        pamukova

        PAMUKOVA KELİMESİNİN ANLAMI

        Pamukova, Türkiye’nin Sakarya ili sınırları içinde bulunan bir belde. Orta iklim çevresinde, Akdeniz ekolojik sisteminde yer almaktadır. İlçe nüfusu yaklaşık olarak 25,000 kişiyi bulmaktadır. Pamukova'nın Akdeniz iklimi ile özellikle sıcak ve kuru yazlar ve nemli kışlar meydana getirmektedir. Belde için en yüksek sıcaklık 32,2°C, en düşük sıcaklık 1°C olarak kaydedilmiştir. Tarım ve hayvancılık beldenin başlıca geçim kaynaklarındandır. Bu amaçla belde arazileri tarım ve hayvancılıkla yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca topraklarının çok büyük bir bölümü de sebze, meyve, süt, et ve yumurta üretimine yönelik organik tarımda kullanılmaktadır. Pamukova ekonomisi özellikle serbest bölge ve makina sanayisine dayalıdır. Belde, Sakarya ve Çevre illerin hizmetlerinden yararlanmakta ve fabrika bölgelerinde üretim yapmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pamukova'da çiçek, balıkçılık ve balık üretim de göze çarpmaktadır. İlçe çok sayıda kültürel etkinlikler de düzenlemektedir ve bu etkinlikler turizm gelirlerini arttırmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pamuk ova
        • pamukova
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa