Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Musikişinas Nasıl Yazılır? TDK ile Musikişinas Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUSİKİŞİNAS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Musikişinas kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Musikişinas nasıl yazılır? İşte, Musikişinas kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUSİKİŞİNAS DOĞRU YAZILIŞI

        musikişinas

        MUSİKİŞİNAS KELİMESİNİN ANLAMI

        Müzik işi, müziğin insanlar üzerinde oluşturduğu duyguları, etkileri ve müziğin insanlar üzerindeki farkındalığını arttırmak için kullanılan bir sanattır. Müzik işi, farklı müzik tarzlarını, eserlerini ve etkinliklerini insanlarla etkileşimde olan bir sanat formu olarak tanımlamaktadır. Müzik işi, müzik aracılığıyla insanların kendilerini ifade etmesini ve kendilerini ifade etmek için özgürce kullanabilecekleri bir ortam oluşturmak için kullanılan bir sanattır. Müzik işi, müzik aracılığıyla insanların aynı zamanda kendilerini, toplumu ve dünyayı daha iyi anlayabilmelerini sağlamada yardımcı olabilir. Müzik işi genellikle müzik performansı, kompozisyon, söz yazarlığı, prodüksiyon, kayıt ve müzik yönetimi gibi farklı alanlarda uzmanlık gerektirir. Bu kelime genellikle musiki şinas, musukişinas şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı musikişinas şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Onun nasıl musikişinas bir münevver olduğu herkes tarafından bilinir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • musiki şinas 
        • musukişinas 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa