Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Samanyolu Nasıl Yazılır? TDK ile Samanyolu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAMANYOLU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Samanyolu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Samanyolu nasıl yazılır? İşte, Samanyolu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAMANYOLU DOĞRU YAZILIŞI

        samanyolu

        SAMANYOLU KELİMESİNİN ANLAMI

        Açık gecelerde gökyüzünde boydan boya görülen uzun, bol yıldızlı, ışıklı şerit; Gökyolu, Hacılaryolu, Hacıyolu, Kehkeşan, Samanuğrusu. Samanyolu kelimesi Türkçe bir kelimedir ve genellikle “Galaksi” anlamında kullanılır. Doğru yazılışı “Samanyolu” olarak kabul edilir ve kelimenin etimolojik kökeni ise gelişmiş bir yerlilik eki olan “yolu” içermektedir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Samanyolu, kolları ve dairesel bir yapısı olan bir bant şeklinde görünür.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • samanyolu
        • saman yolu
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa