Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mushaf Nasıl Yazılır? TDK ile Mushaf Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MUSHAF NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mushaf kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mushaf nasıl yazılır? İşte, Mushaf kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MUSHAF DOĞRU YAZILIŞI

        mushaf

        MUSHAF KELİMESİNİN ANLAMI

        Mushaf, Arapça’da Kur’an-ı Kerim’in yazılı olarak yazılmış biçimidir. Türkçe olarak anlamı “kapalı kitap” olarak ifade edilir. Genellikle de kalın bir kağıt üzerine Kur’an ayetlerinin yazılı olduğu ciltler biçiminde tanımlanır. Mushaflar, çoğunlukla altın veya gümüş kaplamalarla süslenmiştir. Diğer yaygın terimler arasında Quran-ı Mukaddes ve Kitab-ı Mukaddes de bulunur. Mushaflar, Müslümanlar tarafından inançlarının temelini oluşturan peygamberin vahiy olarak alıp tebliğ ettiği vahiyleri koruyan en önemli kutsal nesneler olarak kabul edilir. Bu kelime genellikle musaf, mushaf şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Mushaf şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Yarın gel, burada Mushaf’a el bas, tövbe et, seni köyde bırakayım.” – Halide Edip Adıvar

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • musaf 
        • mushaf
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa