Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mürşit Nasıl Yazılır? TDK ile Mürşit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MÜRŞİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mürşit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mürşit nasıl yazılır? İşte, Mürşit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MÜRŞİT DOĞRU YAZILIŞI

        mürşit

        MÜRŞİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Mürşit (Arapça’da مُرْشِح mürşih) Arap kültüründe, ahlak ve insanlara öğüt vermek, gerçekleri anlatmak, dört zümreyi meydana getirenlerden biri olarak kabul edilen kişiye verilen isimdir. Mürşit, hem dini ilimleri, hem de ilm-i hikmeti öğreten kişiye verilen isimdir. Mürşit, bir insanın ruh ve manevi gelişimini sağlamak için ona öğütler vererek ona yardımcı olur. Mürşit, öğrencilerine eşsiz bir şekilde öğretmek, onlara bilgelik ve kesinliği kazandırmak amacıyla geliştirilen bir yöntemdir. Mürşit, öğrencinin kendi kendine gelişimine öncülük eder ve bu yolculukta yardımcı olur. Mürşit, öğrencilerinin kişisel yolculuğuna önderlik etmek için onlara doğru yolu önerir ve onların düşünce dünyasını açık bir şekilde değerlendirir. Mürşit, öğrencisinin hayatını olumlu yönde değiştirmek ve ona özgüven kazandırmak için ona öğütler ve destekler sağlar. Bu kelime genellikle mürşid şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mürşit şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” – Atatürk

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mürşid 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa