Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Slovak Nasıl Yazılır? TDK ile Slovak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLOVAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Slovak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Slovak nasıl yazılır? İşte, Slovak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLOVAK DOĞRU YAZILIŞI

        slovak

        SLOVAK KELİMESİNİN ANLAMI

        Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Ukrayna sınırları arasında kalan Orta Avrupa’nın bir ülkesidir. Güney Avrupa’nın kuzeyinde bulunan Slovakya, 2.4 milyon nüfusu olan bir ülkedir. Slovakya, Bratislava ile başkenti, ayrıca 550 ile 850 metre arasında deniz seviyesinden yükselen dağlardan büyük bir vahşi tabiata sahiptir. Slovakya’nın iklimi, yazların ılık ve kurak, kışların ise soğuk ve kapalı olmasıdır. Günlük hayatta kullanılan Slovak dili, Slovaklar arasında en yaygın olarak konuşulan bir Slavik dilidir. Slovak dili, Çekçe ile ortak bir altyapıya sahiptir ve çoğunlukla Çekçe ile karışıktır. Yine de, Slovak dili Çekçeden daha çarpıcı farklılıklar içerir. Slovakların çoğu, geleneksel Slovak mutfağını tüketirler. Bu, et ve sebze, özel olarak katı yumurtalar, balık, peynir, mısır ve esmer arpa gibi kaloridir. Slovakya, geleneksel Avrupa tarzında çoğu etkinlikler ile ünlüdür.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Maskeleri, oyuncakları ve folklorik çevreleri Slovakya’nın kültürel değerlerinden bazılarıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sılovak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa