Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mağdur Nasıl Yazılır? TDK ile Mağdur Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MAĞDUR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mağdur kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mağdur nasıl yazılır? İşte, Mağdur kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MAĞDUR DOĞRU YAZILIŞI

        mağdur

        MAĞDUR KELİMESİNİN ANLAMI

        Mağdur kelimesi doğru şekliyle kullanıldığında, anlamı itibarıyla “bir haksızlığa veya zarara uğramış, mağduriyet yaşamış kişi” anlamına gelir. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin kökeni Arapça’dır. “Mağdur” kelimesi, “zarara uğramak” anlamına gelen Arapça kökenli “maÄ¡dûr” kelimesinden Türkçe’ye geçmiştir.Türkçe dilinde “mağdur” kelimesi çeşitli bağlamlarda sıkça kullanılır. Özellikle haksızlık, adaletsizlik, zulüm gibi durumlarda zarara uğrayan kişiyi veya kişileri ifade etmek için kullanılır. Mağdurlar, farklı alanlarda maruz kaldıkları haksızlıklar veya zor durumlar nedeniyle toplumun dikkatini çekmek ve yardım talep etmek amacıyla kendilerini ifade ederler. Örneğin, hukuki ya da insan hakları ihlalleri sonucu zarara uğramış kişiler mağdur olarak nitelendirilir.Mağdur kelimesi genellikle olumsuz bir durumu ifade ettiği için, bu kelimenin kullanımında dikkatli olmak önemlidir. İlgili kişi veya kişilerin mağduriyetine saygı duyulmalı ve empatiyle yaklaşılmalıdır. Mağdur kelimesinin yanlış kullanıldığı veya istismar edildiği durumlarda ise, bu yanlışlığa dikkat çekmek ve düzeltilmesini sağlamak önemlidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Büyük bir millet, gururunda, haklarında, tarihinde mağdur  ve muzdaripti.” – A. H. Tanpınar

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • maadur 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa