Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kuzey Kore Nasıl Yazılır? TDK ile Kuzey Kore Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KUZEY KORE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kuzey Kore kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kuzey Kore nasıl yazılır? İşte, Kuzey Kore kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KUZEY KORE DOĞRU YAZILIŞI

        kuzey kore

        KUZEY KORE KELİMESİNİN ANLAMI

        Kuzey Kore, Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore'nin kuzeyinde yer alan, özerk bir devlet olmasına rağmen, nüfusunun çoğunluğu Çin’in soyundan gelen Koreli oluşturmaktadır. Ulusun temel dini inancını Budizm ve Konfüçyüscülük oluşturur. Kuzey Kore'nin özerk hükümeti, idari olarak 15 bölge ve ulusal birlik olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Devletin başkenti Pyongyang'dır.  Ülkenin en önemli ihracat ürünleri tarım ürünleri ve mühendislik ürünleridir. Bu kelime genellikle kuzey kore şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Kuzey Kore şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kuzey Kore'nin ekonomisi, ülkenin jeolojik yapısı dolayısıyla zayıftır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kuzey kore
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa