Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Maaş Nasıl Yazılır? TDK ile Maaş Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MAAŞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Maaş kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Maaş nasıl yazılır? İşte, Maaş kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MAAŞ DOĞRU YAZILIŞI

        maaş

        MAAŞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Maaş, insanların ücret olarak karşılığını almaya hak kazandıkları ücret veya ödülleri ifade eden bir Türkçe kelimedir. İnsanların mesleklerini yaptıkları sürece ya da katkılarını ödüllendirmek için kullanılan bir terimdir. Maaş, çalışanların ne kadar ücret alacaklarının belirlenmesinde ve çalışmalarının karşılığının alınmasında kullanılır. Maaş, çalışanların ücretlerinin belirlenmesinde çeşitli faktörlerin de dikkate alındığı özel bir sistemdir. Örneğin, iş tecrübesi, sektörde mesleki bilgi ve beceriler, çalışanın yönetim kabiliyetleri, ödeme planı, konum ve sınıflandırma gibi faktörler değerlendirilerek maaş belirlenir. Maaş ödemeleri, çalışanların düzenli bir şekilde çalışmalarının karşılığını almasını sağlar. Maaşlar, çalışanların ücretlerinin ödenmesiyle ilgili olarak özel olarak belirlenen zaman aralıklarında yapılır. Bazen, maaşlar yıllık, aylık, haftalık ya da günlük olarak ödenir. Maaşlar, çoğu durumda her ayın aynı gününde ödenir. Bu kelime genellikle mağaş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı maaş şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Birdenbire ummadığım masraflarla ve kira ödeme derdiyle karşı karşıya kalınca, gülünçleşti maaşım.” – Elif Şafak

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mağaş 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa