Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Amasyalılık Nasıl Yazılır? TDK ile Amasyalılık Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Amasyalılık kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AMASYALILIK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Amasyalılık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Amasyalılık nasıl yazılır? İşte, Amasyalılık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AMASYALILIK NASIL YAZILIR?

        amasyalılık

        AMASYALILIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Amasyalı olma durumu anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır ve aldığı yapım eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime genellikle Amasya’lılık, Amasyalı’lık, amasyalılık şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Amasyalılık şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Amasya’nın ileri gelen kişilerinden olması, Amasyalılık yanılgısına sebep olmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Amasya’lılık
        • Amasyalı’lık
        • amasyalılık
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa