Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? İnşallah Nasıl Yazılır? TDK ile İnşallah Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        İNŞALLAH NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. İnşallah kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, İnşallah nasıl yazılır? İşte, İnşallah kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        İNŞALLAH DOĞRU YAZILIŞI

        inşallah

        İNŞALLAH KELİMESİNİN ANLAMI

        İnşallah kelimesi, Türkçe dilinde yaygın olarak kullanılan dini bir ifadedir. Bu kelime Arapça kökenlidir. Diğer yazılış şekilleri ise “inşaAllah” veya “inşallah” olarak da kullanılmaktadır.Etimolojik olarak “inşallah”, Arapça kökenli olup “Allah’ın izniyle”, “Allah’ın dilerse” gibi anlamlara gelir. Arapça’da “inşa” kelimesi “yapmak, gerçekleştirmek” anlamına gelirken, “Allah” ise İslam dini inancında Tanrı’ya verilen isimdir.Türkçe dilinde ise “inşallah” kelimesi genellikle gelecekle ilgili bir olayın gerçekleşmesini umut etme, dilek veya temenni ifade etmek amacıyla kullanılır. Örneğin, “Yarın hava güzel olur inşallah” cümlesinde olduğu gibi, belirli bir olayın gerçekleşmesini umut ettiğimizi ifade etmek için kullanırız.Ayrıca, Türkçe dilinde “inşallah” kelimesi aynı zamanda samimi bir ifade olarak da kullanılır. Örneğin, birisine başarı dilemek veya bir dileği desteklemek amacıyla kullanılabilir. Bu durumda, “Başarılı olmanı dilerim, inşallah” şeklinde bir ifadeye yer verebiliriz.Sonuç olarak, “inşallah” kelimesi Türkçe dilinde sıkça kullanılan bir ifadedir ve genellikle gelecek ile ilgili bir olayın gerçekleşmesini dilemek veya dileği desteklemek amacıyla kullanılır. Bu kelimenin etimolojik kökeni ise Arapça’da “yapmak, gerçekleştirmek” anlamına gelen “inşa” kelimesi ile İslam dini inancında Tanrı’ya verilen isim olan “Allah” kelimesine dayanır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İnşallah bir gün bende Konya’ya gidip Mevlana türbesinde namaz kılacağım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • inşalla 
        • işallah
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa