Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray TERİM KIZGIN! Galatasaray transferde sönük kaldı - Galatasaray son dakika transfer haberleri - Galatasaray Haberleri
        • 1

          CİMBOM TRANSFERDE SÖNÜK KALDI

          2020-21 sezonu yaz transfer döneminin kapanmasıyla birlikte Galatasaray kadrosuna istediği takviyeleri yapamadı. Bir önceki sezon tamamlandığında teknik direktör Fatih Terim, "İnşallah tüm transferlerimiz sezon başı kampına yetişir" demişti.

        • 2

          Ancak satış listesine konulan oyunculara beklenen talep gelmeyince, Cengiz yönetiminin eli kolu bağlandı. Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre; başta Belhanda, Babel ve Diagne'yi satıp transfer bütçesini arttırmak isteyen Sarı-Kırmızılılar'ın evdeki hesabı çarşıya uymadı.

        • 3

          SATILAN KADAR BİLE ALINAMADI

          UEFA'nın Finansal Fair-Play yaptırımları kapsamında sattığı oyuncudan gelen bonservis bedeli kadar transfer harcaması yapabilen Galatasaray, bu dönemi artıyla kapattı. Maicon, Adem, Jimmy, Mustafa Kapı, Ahmet Çalık ve Alex Telles'ten gelen 3.6 milyon Euro'yu kasasına koydu.

        • 4

          Aslan, kadrosuna kattığı oyunculardan sadece Etebo için 675 bin Euro kiralama bedeli ödedi. Sarı-Kırmızılılar transfer dönemini yaklaşık 3 milyon Euro artıyla kapattı.

        • 5

          — Gelirler:

          Maicon: 1.4 M €

          Adem Büyük: 218 bin €

          Jimmy Durmaz: 288 bin €

          Mustafa Kapı: 300 bin €

          Alex Telles: 1.35 M €

          Ahmet Çalık: 120 bin €

        • 6

          — Giderler :

          Etebo: 675 bin €

          TOPLAM GELİR: 3.6 M €

          TOPLAM GİDER: 675 bin €

        • 7

          BELHANDA ARAP SAÇINA DÖNDÜ

          Cimbom'un uzun süredir satmayı planladığı Younes Belhanda'nın menajeri, Faslı oyuncusuna 2 ay boyunca takım aradı. Öncelikle Arabistan ve Katar'daki kulüplerle görüşen menajer, ardından Avrupa'daki bazı takımlarla da masaya oturdu.

        • 8

          Ancak Galatasaray'la sadece 1 sezon sözleşmesi kalan ve yılda bonuslarla 4 milyon Euro'ya yakın para kazanan Belhanda'ya bu şartları sağlayacak uygun bir talip çıkmadı.

        • 9

          KİLİT ÇÖZECEK TAKVİYE KUVVET GELMEDİ

          Galatasaray'daki 4. döneminde önce Garry Rodrigues devam eden 2 yılda da Henry Onyekuru'dan oldukça faydalanan Sarı-Kırmızılılar, yeni sezona bu tipte bir oyuncu eksikliğiyle girdi.

        • 10

          Yönetimle yapılan görüşmede teknik direktör Fatih Terim, mutlaka bu yetenekte bir oyuncunun alınmasını istedi. Ancak oyuncu satamayan yönetim, kadroya takviye yapamadı.

        • 11

          ORTA SAHA İSTEDİ AMA ALINMADI

          Yeni sezon öncesi kiralık oyunculardan Mario Lemina ve Jean Michael Seri'nin takımdan ayrılması, teknik direktör Fatih Terim'in bu bölgeye takviye istemesiyle sonuçlandı.

        • 12

          Cengiz yönetimi ilk olarak bu 2 oyuncunun peşinde koştu ama Lemina Seri'nin takımı Fulham'a satıldı. Fulham'ın maç kadrolarına dahil olamayan Seri için bastıran Sarı-Kırmızılı yönetim, bu transferde de başarılı olamadı.

        • 13

          TERİM KIZGIN

          Sezona iyi başlamış gibi görünen Galatasaray'da hava bir anda tersine döndü. Avrupa'dan elenen ve ligde ard arda puan kayıpları yaşarken oynadığı futbolla da eleştirilen Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Fatih Terim de son ana kadar yönetim kanadından gelecek müjdeli haberi bekledi.

        • 14

          Transferin son gününde TT Stadı'nda Başkan Mustafa Cengiz ve kurmaylarıyla bir araya gelen İmparator'a transfer yapılamayacağı söylendi. Takviyelerin yapılmasını uzun süredir bekleyen Terim'in, yönetimin kararına saygı duyduğu ancak bu duruma oldukça sinirlendiği kaydedildi.

        • 15

          SEZONA KRİZLE GİRİLDİ

          Yönetimin transfer döneminde sönük kalması taraftarları da çok kızdırdı. Sosyal medya üzerinden yönetime sert tepki gösteren taraftarların bir kısmı istifa etiketiyle paylaşımlarda bulundu.

        • 16

          Kasımpaşa maçında sergilenen kötü futbolun tersine çevrilmesi için kolları sıvayan teknik direktör Fatih Terim'in elindeki oyuncularla yeni bir oyun anlayışı geliştirmeye çalıştığı ifade edildi. Avrupa'dan elenen ve ligdeki son maçında vasat performans sergileyen Sarı-Kırmızılı camia, transferler de yapılamayınca yeni sezona krizle başladı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa