Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! ABD'den gözaltındaki akademisyenlerle ilgili açıklama!

        ABD Büyükelçiliği'nden gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili bir açıklama yapıldı.

        Açıklamada, "ABD, Türkiye'nin Anadolu Kültür ile ilişkili sivil toplum liderlerinin gözaltına almasından endişelidir. Türkiye ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duyma ve keyfi şekilde gözaltında bulunanların serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

        Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic de dün yaptığı yazılı açıklamada akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik gözaltılar için "endişe verici" yorumunu yapmıştı.

        Kocijancic, yazılı açıklamasında, "Türkiye'de bugün sabah birkaç tanınmış bilim insanı ve sivil toplum temsilcisinin gözaltına alınması endişe verici. Yetkililer, masumiyet ilkesi ve gözaltının İnsan Haklarının Korunmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesine uygun olarak uygulanması temelinde derhal çözüm sağlamalı"ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        YURT DIŞI YASAĞI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür AŞ Depo Program Koordinatörü Asena Günal ile Anadolu Kültür AŞ Sivil İtaatsizlik'ten Bora Sarı, ifadeleri alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa