Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop'ta, şair Ahmet Muhip Dıranas'ı anma etkinliği gerçekleştirildi.

        Erfelek Kaymakamlığı ve Sinop Üniversitesi işbirliğiyle Erfelek Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, şair Ahmet Muhip Dıranas'ın hayatını anlatan slayt gösterimiyle başladı.


        Vali Mustafa Özarslan, burada yaptığı konuşmada, şiirleriyle gelecek kuşaklara önemli bir miras bırakan Ahmet Muhip Dıranas'ı anmanın bir vefanın gereği olduğunu söyledi.

        İnsanların kültürle yaşayan ve yeşeren varlıklar olduğunu anlatan Özarslan, "Şu anda bunun bir örneğini görüyoruz. Erfelek ilçemiz böyle bir değeri içinden yetiştirmiş. Ne mutlu onlara. İstiyoruz ki bu tür etkinliklerle bir farklılık olsun, bu değerli insanlarımız unutulmasın. Şairimiz hep şiirleriyle yaşayacak. Biz olsak da olmasak da yaşayacak ama istiyoruz ki bu vatanda yaşayan çocuklarımız şairlerini tanısın, şiirlerini okusun." dedi.

        Daha sonra öğrenciler tarafından Ahmet Muhip Dıranas'ın şiirleri okunarak, hayatına ilişkin konuşmalar yapıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
        Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa