TBMM'de bir ilk!
Çanakkale destanı vekillere izlettirilecek
GAZETE HABERTÜK
‘Çanakkale: Yolun Sonu’ adlı sinema filmi Türkiye Büyük MilletMeclisi’ndemilletvekillerine özel olarak gösterilecek. Ortak yapımcı Tolga Aydın, filminMeclis’temilletvekillerine izletilmesi için Ankara’ya giderek görüşmelere başladı.
Mart ayının ortasında gösterime giren ‘Çanakkale: Yolun Sonu’ bir ilk olma yolunda ilerliyor. Çanakkale Savaşları sırasında keskin nişancı ‘Muhsin’in cephede yaşadıklarını konu edinen, Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç ve Stephen Chance’nin başrollerini paylaştığı film, 10 günde 372 bin 55 kişi tarafından izlendi. ‘Çanakkale: Yolun Sonu’nun ortak yapımcısı Tolga Aydın, filmi Türkiye Büyük MilletMeclisi’ndemillevekillerine özel olarak izlettirmeye hazırlanıyor. AK Parti ÇanakkaleMilletvekili Mehmet Daniş’in bu yöndeki önerisini dikkate alan Aydın, Ankara’ya giderek özel gösterimiçin görüşmelere başladı. Tolga Aydın, ‘Çanakkale: Yolun Sonu’nu önümüzdeki birkaç gün içindemilletvekillerine izlettirebileceklerini söyledi. ‘Çanakkale: Yolun Sonu’, Türkiye Büyük MilletMeclisi’nde gösterilecek ilk vizyon filmi olacak.
YAŞ SINIRLAMASI DÜŞTÜ
Bu arada ‘Çanakkale: Yolun Sonu’nun Almanya ve Avusturya’da 18+ yaş sınırlamasıyla gösterime girmesi üzerine bu ülkelerin sinema denetleme kurullarına yapılan itiraz sonuç verdi. Filmin yaş sınırlaması 16+’ya çekildi.
Tolga Aydın, yaş sınırlamasının düşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Yaş sınırlaması düştü ama bizimiçin yeterli değil. Türkiye’de +7 olan yaş sınırlamasının Almanya ve Avusturya’da 16+ olması doğru değil. Bu iki ülkede ‘Testere’ filmleri de 16+ ile gösterilmişti. Bizimfilmile ‘Testere’ aynı mı? Ama bu saatten sonra ne yapabiliriz? Türk vatandaşları Almanya ve Avusturya’nın sinema denetleme kurullarına şikâyet yağdırmaya devam ediyorlar.”