Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Mou'nun düşünceleri ve transfer süreçleri

        Fenerbahçe'nin Avusturya kampı sonrası, Jose Mourinho'nun takımla ilgili net fikirleri oluşmuş. Öncelikle takımdan memnun. Milli takımdan dönen oyuncular geldikçe kalitenin de arttığını söylüyor.

        Başta bir nebze soru işareti barındırdığı bir iki ismin beklentilerinin ötesinde çıktığını, beklentisinin olduğu bir iki isimden de istediği verimi alamayacağını düşünüyor.

        Oğuz Aydın'ı video analiz ekibiyle izlediğini ve alınmasına çok memnun olduğunu öğrendim. Maximin zaten kendi istediği, listesindeki isimlerden olduğunu biliyoruz. Cenk transferi ile "Lugano maçına tek santrfor ile çıkmak istemiyorum" dileği de gerçekleşmiş oldu.

        Youssef En-Nesyri transferi biraz sıkıntılı süreçte. Sevilla tok satıcıyı oynuyor ve her gün yeni bir şart öne sürüyor. Fenerbahçe nereye kadar bu oyuncuyu bekler, Sevilla'nın bitmeyen taleplerine nereye kadar 'tamam' der bilinmez. Ama ben bu transferin önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanmaması halinde defterin kapatılacağını düşünüyorum. Dünyadaki tek santrfor En-Nesyri değil nasıl olsa.

        ☆☆

        Gelelim orta sahaya. Hoca Bartuğ'u da İsmail'i de beğeniyor. Ama Ali Koç'a "Bana bir de orta saha hediye ederseniz çok mutlu olurum" dediğini öğrendim. İsmail'in de satış durumu yazıp çiziliyor. Bir 6 numara alınırsa İsmail satılabilir. İsmail - Zajc - Pedro - Peres - Kent - Emre Mor derken F.Bahçe bu isimlerin satışlarından yine 25-30 milyon Euro'yu bulacak durumda. Olası Krunic ve Cengiz satışı olursa rakam 50 milyonları bile bulabilir. Böylesi bir satış geliri karşılığında santrafor bütçesi 35'lere çıkabilir. O zaman En-Nesyri ve Sevilla'nın nazı niyazı da çekilmez. Bir orta saha transferi de bu pakette gelir.

        Ferdi ise en yüksek meblağın gelmesi muhtemel isim. Değerini bulursa satılır ve yerine belki bir sürpriz kalite takviyesi de yapılabilir. Lugano ilk maçı sonrası transferin hızlanacağını ve ağustos ortasından sonra da sürpriz bir 'çilek' transferi olabileceğini düşünüyorum.