Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Beşiktaş kendi sahasında Eyüpspor’u uzatma dakikalarında attığı penaltı golüyle yenerek 3 puanı aldı.

Keyifli, tempolu bol pozisyonlu bir maç izledik. Karşılaşmanın güzel geçmesinin temel nedeni Eyüpspor’un ofansif futbol düşüncesiydi.

Süper Lig’in yeni takımı Eyüpspor’un bu sezon neler yapacağını herkes merak ediyor. Beşiktaş karşısında izlediğimiz İstanbul ekibi “ben bu ligde kalıcıyım” mesajı verdi. Arda Turan’ın teknik direktörlüğünde önemli işler yapacakları görüldü.

Beşiktaş karşısında seyirci baskısına karşın kendi oyununu kabul ettirmeye çalıştı. Oyunu çirkinleştirmeden kazanmaya odaklı bir taktikle mücadele ettiler. Kadrosu hiç de yabana atılacak gibi değil. İleri uçta oynayan Thiam, Emre Akbaba ve tecrübeli kaptan Caner takımı sürüklüyor. Kaliteli oyunculara sahipler. Fizik olarak güçlüydüler. Genç kaleci Berke kendine güveni olan bir oyuncu. Önemli kurtarışlar yaptı. Takım olarak her türlü baskıdan yılmadan oynuyorlar. Kenarları kullanmak istediler. Başarılı da oldular. Korkusuz oynadılar. Karşılaşmanın belli bölümlerinde üstünlük kurdular. Pozisyona girmede sorun yaşamadılar. Beşiktaş kalecisi Mert ilk yarı iki, ikinci yarı ise bir gol pozisyonuna izin vermedi. Kurtardığı toplar takımını oyunda tuttu.

Karşılaşmanın bütününe baktığımız da, karşılıklı ataklar vardı. Beşiktaş topu gereksiz paslarla ayakta tutmak yerine hızlı kullandı. Rakip alana çabuk geldiler. Eyüpspor’un önde baskısı sorun yaratsa da, kaliteli ayaklar bu baskıyı kırmada etkili oldu.

Siyah-Beyazlı takımı ayakta tutan kaleci Mert gibi, sahanın her yerine basan Rashica arkadaşlarına enerji kattı. Tecrübeli isim Silva yine etkili ortalar ve paslarla klasını gösterdi. Beklenmeyen anlarda attığı şutlar ilginçti. Taraftarı coşturan bir oyun vardı sahada. Oyuncuların görev bilinci ve verilen taktiği uygulama becerisi üst düzeydeydi. Hiç ummadıkları dişli bir rakibe karşı kazanma adına büyük istek vardı hepsinde.

Uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı yaratan Semih oyuna girdikten sonra rakip savunmayı ciddi anlamda zorladı. Güçlü fiziği ve mücadeleci ruhu bu genç oyuncunun en büyük artısı. Anlaşılan, hamle oyuncusu olarak kullanılacak. Etkili olduğu bir gerçek.

Beşiktaş için Eyüpspor karşılaşması Avrupa Ligi için iyi bir test oldu. Güçlü rakipler ile mücadele edecekler. Kazandıkları maçta eksik yönlerini de görmüş oldular. Öncelikle orta sahanın top çalma becerisi tam olarak istenilen seviyede değil. Bir başka ders ise savunma arkasına atılan topların sorun yaratmasıydı. Sanırız, bu eksiklikler giderilecektir.

3 golün atıldığı karşılaşmada akılda kalan tek bir şey vardı. Koşan, mücadele eden, tempolu oynayan, golü düşünen, güzel futbol oynamaya çalışan oyuncular…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar